Seurajoukkueiden SM-kilpailun kierrosraportti, kierrokset 8. ja 9.

Tuomas Nivalan edustama Jyväs-Shakki voitti molemmissa otteluissaan sarjan kärkijoukkueet. (Kuva: Pekka Kaatiala)

Kahdeksannella kierroksella mitalitaistelun tilanne tasoittui, sillä kaikki kolme kärkijoukkuetta hävisivät ottelunsa. Viikonlopun päätteeksi varmistui se, että MatSK 2 ja Gambiitti pelaavat seuraavalla kaudella 1-divisioonassa.

8.kierros, 10.2.2024

VammSK - RaahLi    5.5-2.5

FM Sisättö Olli               - KvM Sammalvuo Tapani          1-0
FM Kauko Jussi                - FM Kauppila Osmo              ½-½
CM Heinola Vesa-Pekka         - M Kononen Keijo               1-0
M Torkkola Henri              - M Wallin Aleksi               1-0
Salonen Mikko                 - M Pitkäaho Aki                ½-½
M Paldanius Pekka             - Pitkäaho Arto                 1-0
Pihlajamäki Seppo             - Kallunki Konsta               0-1
Kauko Pekka                   - Sarkkinen Heikki              ½-½

Varamiehisellä joukkueella Raaheen lähtenyt VammSK pelasi vakuuttavasti ja otti selvän voiton.

Kärkipöydällä nähtiin kauden ensimmäinen Albinin vastagambiitti. Sisätön avausvalinta tuskin saa seuraajia itselleen, sillä Sammalvuolla oli avauksen jälkeen selvästi parempi asema. Sammalvuon taktisen virheen myötä Sisättö sai torninsa ratkaisevin seurauksin 2-riville. Kauppila tasoitti nopeasti ja saavutti minimaalisen aloitteen. Pelaajat sopivat tasapelistä tasaisessa asemassa. Kolmannella pöydällä taktisista sotkuista paremmin selvisi Heinola. Wallin aikaili upseereiden kehittämisen kanssa. Myöhemmin hän ei enää kerennyt tekemään saavuttamaan nappuloiden kehitystään loppuun ja Torkkolan tekemät uhkaukset olivat vastustamattomia. Aki Pitkäaho ei onnistunut säilyttämään valkean avausetua ja joutui passiiviseksi. Pelaajat sopivat tasapelistä asemassa, jossa Salonen olisi pienen aloitteen turvin voinut jatkaa pelaamista. Arto Pitkäahon asemallinen pelaaminen oli kyseenalaista ja Paldanius hyödynsi sen tehokkaasti. Pihlajamäellä oli vaikea peli, sillä hän joutui puolustautumaan alusta lähtien. Lopussa Kallunki pääsi demonstroimaan ratsun edun huonoa lähettiä vastaan. Kauko voitti keskipelissä sotilaan, mutta hän suostui tasapeliin voittoasemassa.

TuTS - MatSK 2    6-2

KvM Sipilä Vilka              - M Tiitta Sauli                1-0
FM Woelk Tom-Frederic         - Fraser Scott                  1-0
FM Rönkä Erik                 - FM Lehtivaara Risto           1-0
M Sorsa Nuutti                - FM Salimäki Janne             1-0
FM Topi-Hulmi Teemu           - M Tolonen Mikko               ½-½
M Linden Lari                 - Rauramaa Julius               1-0
Byggmästar Lars               - M Nieminen Kari               ½-½
Salopää Tero                  - Kaskinen Timo                 0-1

TuTS ilmoittautui mukaan liigan mitalitaistoon voittamalla sarjapaikastaan taistelevan Matinkylän shakkikerhon kakkosjoukkueen selvin numeroin. Tämä ottelu myös ratkaisi sen, että MatSK 2 tippuu ensi kaudeksi 1-divisioonaan.

Tiitalla oli hyvä asema, mutta asemallisesti huono ratkaisu (22.Tfe1?) teki hänen asemastaan vaikean. Hän ei onnistunut puolustautumaan kunnollisesti sen jälkeen. Woelk sai keskipelissä voittoaseman Fraserin onnistuneesta avausvalmistelusta huolimatta. Woelk kuitenkin realisoi voittoasemaansa heikosti ja Fraserilla oli paikkoja tasoittaa asema, mutta hän ei käyttänyt tilanteita hyödykseen. Minä tasoitin nopeasti ja olisin voinut saada selvästi paremman aseman, mutta pelaamani jatko johti vain pieneen aloitteeseen. Tasaisessa asemassa Lehtivaara teki asemallisesti ja taktisesti huonon ratkaisun (31.Re5??), jonka myötä voitin sotilaan ja pelin. Sorsan pelissä edelliskierroksen tapaan radikaaleimmat tilanteen muutokset syntyivät juuri ennen ajan tarkistusta. Salimäki teki hyvän upseerin uhrauksen ja hänellä oli voittoasema, mutta epätarkasti pelatun jatkon jälkeen hänellä ei enää ollut korvausta uhratusta materiaalista. Viidennellä pöydällä Tolosella oli alusta lähtien asemallinen etu mustan heikon d-sotilaan vuoksi. Topi-Hulmi puolustautui hyvin ja pelaajat sopivat tasapelistä asemassa, jossa valkealla oli vain minimaalinen aloite. Rauramaan pelaama Alehinin puolustus oli tuottaa tulosta, mutta passiiviset ratkaisut avauksessa johtivat Lindenille edulliseen asemaan. Hiljattain Lindenin etu kasvoi ratkaisevaksi. Torniloppupelissä Rauramaalla oli mahdollisuuksia puolustautua tasapeliin, mutta se olisi ollut vaikeaa. Nieminen pelasi hyvin ja hänellä oli voittoasema, mutta hän erehtyi ehdottamaan tasapeliä, johon Byggmästar suostui. Salopää pelasi heikosti, mutta hän onnistui puolustautumaan häviöasemasta tasaiseen torniloppupeliin. Hän ei kuitenkaan onnistunut puolustautumaan Philidorin torniloppupeliasemassa.

Sauli Tiitan mietteitä voi kuulla YouTubessa kanavalla SaulinShakki. (Kuva: Pekka Kaatiala)
JyS - TammerSh    4.5-3.5

KvM Sklyarov Dmitri           - KvM Karttunen Mika            ½-½
FM Luukkonen Tommi            - FM Ahvenjärvi Jani            ½-½
M Nivala Tuomas               - FM Penttinen Jarkko           ½-½
M Franssila Tommi             - FM Mertanen Janne             ½-½
M Galchenko Vadim             - FM Kytöniemi Jyrki            ½-½
FM Nevanlinna Risto           - Martinec Tamas                1-0
Salmelin Aaro                 - M Pönniö Toni                 0-1
Soppela Jouni                 - Jaakkola Niklas               1-0

Otteluun lähdettiin ennakkoon tasaisista lähtökohdista. Molemmilla oli maalipaikkoja, mutta kotijoukkue onnistui niissä paremmin.

Kärkipöydällä Sklyarovin pelitapa sisälsi riskejä:

Luukkosen ja Ahvenjärven pelissä molemmilla oli mahdollisuuksia saavuttaa aloitetta, mutta asema meni tasaiseksi ja tasapelistä sovittiin siirtojen toiston jälkeen. Kolmannella pöydällä pelattiin mielenkiintoinen peli. Loppuasemassa molempien pelaajien asemien hyvät ja huonot puolet menivät tasan ja pelaajat sopivat tasapelistä. Franssilalla oli lupaava asema, mutta hän tyytyi tasapeliin siirtojen toistolla. Viidennellä pöydällä Kytöniemellä oli pitkään aloitetta, mutta hän ei onnistunut tekemään aktiivisimpia siirtoja voiton jahtaamista varten. Nevanlinna epäonnistui avauksessa pahasti ja Martinecillä oli lähes voittoasema. Martinec menetti etunsa ja pian erehtyi taktisesti. Salmelinilla paljastui olevan aukko avausteorian tietämyksessä, sillä hän pelasi avauksen huonosti ja hävisi jo seitsemässätoista siirrossa. Viimeisen pöydän peli sisälsi paljon huonoja siirtoja ja tilanne vaihteli rajusti. Jaakkolalla oli voittoasemia, mutta hän ei niitä onnistunut säilyttämään. Lopussa Soppela sai aikaan hyökkäyksen, joka osoittautui yllättävän vaaralliseksi.

SalSK - MatSK    5-3

SM Külaots Kaido              - KvM Keinänen Toivo            ½-½
KvM Kiik Kalle                - FM Lahdelma Henri             1-0
FM Valkama Eero               - FM Wartiovaara Oliver         1-0
SM Yrjölä Jouni               - M Keinänen Anastasia          1-0
FM Hartikainen Markku         - M Aalto Patrik                0-1
SM Westerinen Heikki          - KvM Kekki Petri               1-0
M Simola Tuomas               - FM Lehtivaara Petri           ½-½
FM Lindqvist Tor-Erik         - FM Hentunen Asko              0-1

Kotijoukkue pelasi hyvin ja hyödynsi heille tarjotut paikat tehokkaasti.

Toivo Keinänen voitti loppupeliin lähestyttäessä kvaliteetin, mutta virolaissuurmestari oli hienosti arvioinut puolustautumismahdollisuutensa olevan hyvät. Lahdelmalla oli avauksessa hyvä asema, mutta hän syötti sotilaan ja mahdollisuudet pelin kulun muuttamiseen olivat sen jälkeen vain vähäiset. Wartiovaara ei löytänyt aktiivisimpia siirtoja avauksessa ja hän joutui vaikeaan keskipeliasemaan. Yksittäinen virhe ratkaisi pelin kerralla. Anastasia Keinäsen pelaama Kuningasintialainen puolustus epäonnistui täysin ja peli oli selvä jo avausvaiheen jälkeen. Aalto pelasi hyvin ja saavutti pari kertaa voittoaseman, mutta hän päästi Hartikaisen mukaan peliin. Seurasi kuitenkin lisää virheitä Hartikaisen puolelta, eikä Aalto enää antanut otteen lipsua. Kuudennen pöydän pelissä Westerinen selvisi dynaamisessa asemassa paremmin. Simolalla oli selkeä voittoasema, mutta hänen koneensa yskähteli ratkaisutilanteissa ja Lehtivaara selvisi tasapeliin. Lindqvist ei kunnolla saanut juonesta kiinni oikein missään vaiheessa peliä, vaikka hänellä oli myös mahdollisuuksia parempaan tulokseen.

Markku Hartikainen on yksi Salon Shakkikerhon monista tittelipelaajista. (Kuva: Pekka Kaatiala)
Aatos - HSC    4.5-3.5

SM Nybäck Tomi                - SM Laurušas Tomas             0-1
KvM Seeman Tarvo              - SM Šulskis Šarūnas            0-1
M Salonen Aku                 - KvM Nyysti Sampsa             1-0
FM Virtanen Antti             - KvM Mäki-Uuro Miikka          ½-½
FM Hokkanen Petri             - KvM Manninen Marko            1-0
FM Pulkkinen Kari             - FM Pääkkönen Timo             1-0
Lehtinen Heljä                - FM Mansner Harry              0-1
Puittinen Mika                - M Alho Sauli                  1-0

Tasaisessa ottelussa kotijoukkue onnistui ottamaan voittoon tarvittavat pisteet.

Nybäck tasoitti avauksessa ja suurmestarikollegansa virheiden myötä hän pääsi edulliseen loppupeliin. Nybäck ei pystynyt parhaimpaansa ja edullinen asema kääntyi Laurušasille, joka onnistui vielä voittamaan loppupelin materiaalin vähyydestä huolimatta.  Kakkospöydällä suurmestari pelasi erinomaisen pelin. Seeman ei löytänyt kunnollista suunnitelmaa avauksessa ja musta sai aloitteen. Šulskis säilytti etunsa koko ajan ja lopulta se kasvoi voittavaksi. Nyystillä oli objektiivisesti hyvä asema keskipelissä, mutta sotilasaseman jämäkkyys ja mustan hyvät ratsut aiheuttivat hänelle käytännön ongelmia. Taktisen erheen myötä Salosella oli keskipelissä paikka voittaa peli, mutta hän ei käyttänyt tilaisuutta hyödykseen. Piste irtosi vasta torniloppupelissä, jossa Nyysti ei onnistunut löytämään keinoja tasapeliin. Mäki-Uurolla oli erinomainen asema, mutta hän vaihtoi liikaa nappuloita ja Virtanen pystyi huokaisemaan. Mannisen asemallinen pelaaminen oli kyseenalaista ja Hokkanen hyödynsi tämän hienosti. Pulkkinen demonstroi perinteisen hyökkäyksen Pääkkösen kuningasta kohtaan:

Lehtisen avaus oli pelikelvoton ja hän syötti sotilaan seitsemännessä siirrossa. Sillä tavoin ei pärjää Mansneria vastaan. Alhon asema oli puolustettavissa, mutta hän ei osannut pelata eristetyn d-sotilaansa kanssa. Hän joutui kuningatarloppupeliin sotilaan tappiolla, eikä onnistunut puolustautumaan tasapeliin.

9.kierros, 11.2.2024

RaahLi - EtVaS    6.5-1.5

KvM Sammalvuo Tapani          - FM Kokkila Tero               ½-½
FM Kauppila Osmo              - FM Koskinen Henri             ½-½
M Kononen Keijo               - FM Paasikangas Johanna        ½-½
M Wallin Aleksi               - Lallukka Taneli               1-0
M Pitkäaho Aki                - Kivivuori Ilppo               1-0
Pitkäaho Arto                 - Rajakari Janne                1-0
Kallunki Konsta               - Kinnunen Seppo                1-0
Peltomaa Jukka                - w.o.                          1-0

Kotijoukkue paransi merkittävästi edelliseltä kierrokselta ja voitti ottelun vakuuttavien suoritusten siivittämänä.

Sammalvuo yllätti harvinaisella Espanjalaisen pelin muunnelmalla (3…Lc5). Pelaajat sopivat tasapelistä tasaisessa torniloppupelissä. Kauppila voitti keskipelissä sotilaan ja näytti olevan matkalla voittoon, mutta hänen taktinen virheensä toi Koskisen mukaan peliin, joka myös taitavasti käytti mahdollisuutensa. Konosella oli hyvä asema jo keskipelissä, mutta nappuloiden vaihtuessa tilanne tasoittui. Hänellä oli uudestaan mahdollisuus voittaa loppupelissä, mutta paras siirto löysi laudalle vasta jälkianalyyseissä. Lallukan Kuningasintialainen puolustus epäonnistui täydellisesti, eikä hänellä ollut mitään vastapeliä Wallinin hyökkäystä vastaan. Aki Pitkäaho pelasi ehjän pelin eikä Kivivuori päässyt peliin mukaan avauksessa passiivisen pelaamisen jälkeen. Rajakari pelasi jo avauksessa niin huonosti, ettei hän pystynyt tekemään mitään vastarintaa Arto Pitkäaholle. Kallunki pelasi erinomaisesti. Berlinin puolustuksella alkaneessa pelissä Kinnunen valitsi heikon suunnitelman ja Kallunki sai suuren aloitteen, joka kasvoi nopeasti voittoasemaksi.

HSC - TuTS    5-3

SM Laurušas Tomas             - KvM Sipilä Vilka              ½-½
KvM Agopov Mikael             - FM Woelk Tom-Frederic         ½-½
SM Šulskis Šarūnas            - FM Rönkä Erik                 ½-½
KvM Nyysti Sampsa             - FM Järvenpää Jari             1-0
KvM Mäki-Uuro Miikka          - M Sorsa Nuutti                ½-½
KvM Manninen Marko            - FM Topi-Hulmi Teemu           ½-½
FM Pääkkönen Timo             - M Linden Lari                 ½-½
FM Mansner Harry              - M Morant Paul                 1-0

Jännittävässä ottelussa olisi pelien perusteella voinut käydä miten tahansa muutenkin. Kotijoukkueen viimeistely oli tehokkaampaa.

Kärkipöydän peli alkoi tasaisesti, mutta loppupeliin edettäessä suurmestari sai etua. Sipilä onnistui puolustautumaan tasaiseen loppupeliin. Laurušas erehtyi syöttämään upseerin ratsuhaarukalla ja Sipilällä oli voittoasema, mutta hän ei pitkän pelin pääteeksi onnistunut löytämään voittavia jatkoja. Agopov pelasi avauksessa hyvin, mutta löysä siirto antoi Woelkille mahdollisuuden tulla mukaan peliin. Lopussa pelaajat sopivat tasapelistä, mutta olisi Woelk ainakin jonkun aikaa voinut peliä myös jatkaa. Kolmannella pöydällä suurmestari epäonnistui avauksessa ja minulla oli voittoasema. Loppupelissä tarkoituksenani oli pelata voittava siirto (71.Kc5+-). Pelasin inkrementillä ja unohduin miettimään asemaa liian pitkäksi aikaa, kunnes huomasin, että kellossani on vain sekunteja jäljellä. Siirsin kuninkaani vahingossa c6:een, joka mahdollistaa tasapelin (Tietokannassa näkyy siirto 71.Ke6, joka on väärin. Pelissä tullut siirto oli 71.Kc6??). Järvenpää ei missään vaiheessa saanut tehtyä selkeää tasoitusta. Nyystillä oli asemallinen etu mustan heikon kuningasaseman ja heikon e5-ruudun vuoksi. Puolustautuminen osoittautui liian hankalaksi tehtäväksi. Sorsalla oli loppupelissä sotilas enemmän ja ainakin yhdessä kohtaa hänellä oli selkeä mahdollisuus voittoon. Sorsa ei huomannut käyttää tilaisuutta hyödykseen ja Mäki-Uuro selvisi tasapeliin. Topi-Hulmin tilanne näytti huolestuttavalta, mutta hän onnistui selviämään hänelle edulliseen loppupeliin. Hänen kovin voiton tahtonsa oli kadoksissa ja hän antoi aseman toistua kolmesti. Lindenillä oli keskipelissä voittoasema, mutta hän teki epäkorrektin kvaliteetin uhrauksen. Etu käväisi Pääkkösellä, mutta se katosi pian. Morantilla oli hyvä asema muutamaan otteeseen, mutta hän teki passiivisia ratkaisuja.

SalSK - Aatos    4-4

SM Külaots Kaido              - SM Nybäck Tomi                1-0
KvM Kiik Kalle                - KvM Seeman Tarvo              0-1
FM Valkama Eero               - M Salonen Aku                 ½-½
SM Yrjölä Jouni               - FM Virtanen Antti             ½-½
FM Hartikainen Markku         - FM Hokkanen Petri             ½-½
SM Westerinen Heikki          - FM Pulkkinen Kari             ½-½
M Simola Tuomas               - M Issakainen Ari              0-1
FM Lindqvist Tor-Erik         - M Prieur Eetu                 1-0

Ottelu sisälsi villejä tilanteita ja käänteitä. Ehkäpä tasapeli oli oikeutettu tulos.

Virolaissuurmestari puolustautui hyvin. Nybäck haki hyökkäystä uhraamalla upseerin, mutta korvausta ei tullut tarpeeksi. Kakkospöydällä tasaisessa pelissä Seeman yritti riskillä voittaa pelin tekemällä upseerin uhrauksen. Kiikillä oli mahdollisuus parhaalla pelitavalla saada selvä etu, mutta ikään kuin vakuuttuneena uhrauksen hyvyydestä hän käveli lähes hävittyyn jatkoon. Kolmannella pöydällä Salosella oli vähän enemmän paikkoja kuin Valkamalla, mutta kumpikaan pelaajista ei onnistunut mitään merkittävää saamaan aikaiseksi. Yrjölä ja Virtanen kävivät tasaisen kamppailun, jossa erikoistilanteet olivat vähissä. Viidennellä pöydällä Hartikaisella oli mahdollisuus saavuttaa voittoa enteilevä asema, mutta hän antoi ryöstämänsä sotilaan takaisin ja loppupeli oli tasainen. Westerinen valitsi avausvaiheessa kyseenalaisen suunnitelman ja musta pääsi vapauttamaan pelinsä. Suurmestari puolustautui hetken aikaa, mutta pelaajat sopivat pian tasapelistä. Issakaisen ja Simolan pelissä etu vaihteli avauksessa useaan otteeseen. Pidemmän korren näytti vetävän Simola, jolla oli lupaava asema. Ennen ajantarkistusta tehdyt heikot siirrot luovuttivat voiton Issakaiselle. Lindqvist paransi edelliseltä kierrokselta huomattavasti ja hän otti voiton loogisen hyökkäyspelin päätteeksi.

JyS - MatSK    6.5-1.5

KvM Sklyarov Dmitri           - KvM Keinänen Toivo            ½-½
FM Luukkonen Tommi            - M Keinänen Anastasia          1-0
M Nivala Tuomas               - KvM Kekki Petri               ½-½
M Franssila Tommi             - FM Lehtivaara Petri           1-0
M Galchenko Vadim             - FM Hentunen Asko              ½-½
FM Nevanlinna Risto           - Hietala Pekka                 1-0
Salmelin Aaro                 - Kokkonen Lassi                1-0
Hartio Ilkka                  - Irjala Arttu                  1-0

JyS osoitti, että Keski-Suomessa osataan pelata hyvää shakkia.

Sklyarov huomasi kehittää upseerinsa tällä kertaa jo pelin avausvaiheessa:

Anastasia Keinänen jätti kuninkaansa riskillä keskustaan. Objektiivisesti mustan asema oli hyvä, mutta ilmeisen räjähdysherkkä. Yhden virheen myötä asema romahti. Kekki ei onnistunut hyödyntämään valkean avausetua ja peli päättyi kombinaation päätteeksi ikuiseen shakkiin. Franssilan pelaaminen hipoi täydellisyyttä:

Galchenko oli lähellä voittaa, mutta Hentunen onnistui horjuttamaan vastustajaansa sen verran pahasti, ettei lopullista ratkaisua koskaan syntynyt. Hietala pelasi hyvin ja hän sai kasvatettua etunsa ratkaisevaksi sotilaan alivoimasta huolimatta. Lopussa hän uskoakseni vahingossa menetti kvaliteetin, mutta asema oli tasainen vielä suureen virheeseen asti. Kokkosella ei kaupankäynti onnistunut seitsemännellä pöydällä. Hän otti itselleen eristetyn d-sotilaan, mutta ei saanut siitä mitään korvaukseksi. Salmelin hyödynsi asemallisen etunsa etevästi ja pian Kokkosella oli useampikin heikkous. Irjalalla oli vaikeuksia löytää kunnollista suunnitelmaa. Hartio kehitti nappulansa hyville ruuduille ja Irjalan oli mahdotonta torjua uhkauksia.

Tommi Franssila pelasi yhden kierroksen parhaista peleistä. (Kuva: Pekka Kaatiala)
Gambiitti - MatSK 2    3.5-4.5

M Hynninen Juha               - M Tiitta Sauli                ½-½
FM Ristoja Jan                - Fraser Scott                  1-0
M Kiili Markus                - FM Lehtivaara Risto           0-1
M Tumanov Dmitri              - FM Salimäki Janne             0-1
M Johansson Jukka             - Kurkijärvi Mikko              ½-½
Karvinen Kimmo                - M Tolonen Mikko               1-0
Elg Marko                     - Rauramaa Julius               0-1
Peltola Leo                   - M Nieminen Kari               ½-½

Tiitta pääsi avaamaan kauden pistetilinsä, mutta helpolla hän ei tasapeliä saanut. Keskipelissä Hynninen sai yliotteen ja loppupeliin siirryttiin Tiitan ollessa kvaliteetin tappiolla. Hynninen realisoi etunsa heikosti, mutta Tiitta antoi uuden mahdollisuuden voittoon (64.Kg4?? Tb4+!-+). Kyseistä jatkoa ei pelissä nähty ja Tiitan viimeinen sotilas riitti varmistamaan hänelle tasapelin. Kakkospöydän peli eteni Fraserin hallinnassa, mutta tasaisessa loppupelissä peli päättyi hänen ajan ylitykseen. Kolmannen pöydän peli eteni tasaisesti, mutta Kiili päästi Lehtivaaran kuninkaan liian pitkälle. Lopussa Kiilille tarjoutui yllättäviä mahdollisuuksia puolustautumiseen, mutta ne olivat vaikeita löytää. Salimäki pelasi loistavan pelin. Tumanovin epätarkka pitkä linnoitus osoittautui huonoksi ratkaisuksi, sillä Salimäki sai sotilaan uhrauksen turvin vaarallisen hyökkäyksen, joka riitti voittoon asti. Kurkijärven ja Johanssonin pelissä erikoistilanteilta vältyttiin. Karvinen pelasi loogisen pelin. Tolonen ei onnistunut luomaan vastapeliä. Rauramaa voitti sotilaan jo avauksessa. Peli näytti selvältä pitkään, mutta heikon realisoinnin vuoksi Elgillä oli vielä paikka tasapeliin. Hän ei käyttänyt paikkaansa hyödykseen ja hävisi muutaman siirron päästä. Nieminen sai hyvän aseman ja ehdotti tasapeliä heti kun se oli mahdollista.

Julius Rauramaan edustama MatSK2 otti kauden avausvoittonsa, mutta putosi 1-divisioonaan.

Sarjataulukon kärjessä jatkavat dramaattisista tuloksista huolimatta TammerSh, HSC ja MatSK.

Sarjataulukko

ShakkiNet

Pelit

Pöytien arvokkaimmat pelaajat:

  1. pöytä: SM Kaido Külaots (SalSK) 6,5/9 p
  2. pöytä: KvM Toivo Keinänen (MatSK) 7/9 p
  3. pöytä: FM Tommi Luukkonen (JyS) 6,5/9 p
  4. pöytä: KvM Sampsa Nyysti (HSC) 6/9p
  5. pöytä: FM Jussi Kauko (VammSK) 4,5/9 p, M Aku Salonen (Aatos) 4,5/7 p, SM Jouni Yrjölä 4,5/7 p
  6. pöytä: FM Jani Ahvenjärvi (TammerSh) 6,5/9 p
  7. pöytä: M Patrik Aalto (MatSK) 5,5/8 p
  8. pöytä: FM Janne Mertanen (TammerSh) 6,5/8 p
  9. Varapelaajat: FM Harry Mansner (HSC) 7/9 p

SM-liigan viimeiset kierrokset pelataan maaliskuussa Shakkiareenalla Helsingissä.

La 16.3.2024, 10.k.
Aatos-RaahLi
EtVaS-JyS
HSC-Gambiitti
MatSK-TammerSh
MatSK 2-SalSK
TuTS-VammSK

Su 17.3.2024, 11.k.
Aatos-MatSK
EtVaS-TuTS
Gambiitti-JyS
HSC-TammerSh
MatSK 2-VammSK
SalSK-RaahLi

Teksti ja analyysit: Erik Rönkä, erikronka@gmail.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top